Wat zijn Scouts ?

Wat zijn Scouts ?
Meiden en jongens die zich door het doen van uitdagende activiteiten persoonlijk ontwikkelen. Dát is Scouting! Iedere week leren kinderen en jongeren nieuwe vaardigheden en ook leren ze samenwerken en respect hebben voor elkaar. Zo ontwikkelen ze zich continu, ook bij de scouts, jongens en meiden tussen 11 en 15 jaar. Op deze leeftijd wordt actie van je verwacht! Koken op je eigen vuurtje, sta op je eigen benen, ontwikkel je eigen mening. Er is ruimte voor iedere scout, daarom is Scouting ook zo veelzijdig.

En wat kun jij van Scouting verwachten?
Vooral veel plezier, je eigen avontuur creëren en vrienden voor het leven ontmoeten. En natuurlijk elk jaar een waanzinnig leuk zomerkamp! Scouting is een combinatie van plezier en leren. Plezier maak je met de andere scouts, leren doe je ongemerkt.

Teamwerk
Als je lid wordt van een Scoutinggroep, krijg je te maken met een Patrouille. Dat is een groepje van ongeveer 5 scouts die veel met elkaar samenwerken. In die Patrouille leer je veel van de anderen. En anderen leren van jou. Jij kunt bijvoorbeeld goed hoogspringen of boomklimmen, een ander is beter met kaart en kompas of EHBO. Iedereen is wel ergens goed in, dat is het voordeel van samenwerken in een Patrouille. Samen kom je er altijd wel uit.

Op kamp
Het zomerkamp is het hoogtepunt van het Scoutingseizoen. Met je eigen Patrouille slaap je in een tent. Samen bouw je je eigen keuken en kook je je eigen maaltijd. Natuurlijk leer je ook voor jezelf te zorgen.

Leiding
De leiding zorgt ervoor dat jouw Scoutingavontuur mogelijk is. Zij letten er bijvoorbeeld op dat er een toffe plek voor het zomerkamp gereserveerd is. Ze zorgen ervoor dat de scouts een eigen clubhuis hebben. Dat er hout is om vuur te stoken, er tenten zijn en dat er elke week een uitdagend programma is wat jullie gaan doen. Dat het ook veilig is. O ja, en ze doen het voor hun plezier. Dus je hebt kans dat ze ook wel eens iets geks bedenken.

Scouting Nederland
Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 100.000 leden. De jeugdleden en vrijwilligers van Scouting zijn verdeeld over meer dan 1.000 Scoutinggroepen.

Scouting biedt kinderen en jongeren een plezierige vrijetijdsbesteding. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontplooiing zijn hierbij centrale thema’s.

Scouting biedt kinderen, ongeacht huidskleur, geloof, beperking, of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving. De activiteiten zijn erop gericht dat, naarmate de kinderen ouder worden, de begeleiding afneemt en hun zelfstandigheid toeneemt.