Zomerkamp 2007 Expeditie Robinson

expeditie_robinson.jpgWe gaan van Zaterdag 25 Augustus t/m Zaterdag 01 September op Zomerkamp. Dit jaar naar Terschelling, een eiland :)dus eerst overvaren om er te komen en dan een week lang zon, zee en strand !!!. We staan op een groepskampeerterrein van Staatsbosbeheer 

Een schitterend gelegen groepen kampeer terrein in de natuur van Terschelling. Het terrein is onderverdeeld in 7 velden afgescheiden door boomsingels, er zijn 4 gebouwen met elk 1 warme douche, 2 toiletten, 2 wastafels en een buitenwasbak. Er is op elk veld een waterkraan. En wij staan op het veld Cuculus.

Expeditie Robinson: Gedurende een periode 7 dagen strijden de deelnemers op een eiland om de Robinsontitel. In eerste instantie worden meerdere groepen gevormd (in het begin willekeurig, maar later ook naar geslacht, lengte, of leeftijd). Deze groepen wonen op verschillende delen van het eiland en elke dag spelen ze tegen elkaar in een proef; afwisselend een Robinsonproef en een Eliminatieproef.

In de Robinsonproeven kan het winnende team iets winnen om de expeditie aangenamer te maken, zoals voedsel, hulp van buitenaf (zoals tips voor tijdens de hike). In de Eliminatieproeven wordt bepaald welk team (het verliezende team van de proef) naar de Eilandraad moet gaan. Tijdens de Eilandraad wordt door middel van stemmen bepaald welke deelnemer van het team het spel moet verlaten. Ieder teamlid krijgt één stem.

Ongeveer halverwege de expeditie worden de groepen samengevoegd (de zogeheten Samensmelting) tot één nieuwe groep. Vanaf dat moment zijn de beloningen van de Robinsonproeven individueel en wordt de Eliminatieproef een Immuniteitsproef. Degene die de Immuniteitsproef wint, krijgt Immuniteit voor de duur van de volgende Eilandraad: hij/zij mag niet worden weggestemd.

Wanneer er drie of vier mensen overgebleven zijn, wordt de finale gespeeld: een serie van verschillende proeven waarbij bepaald wordt welke twee (of drie) deelnemers naar de eindronde gaan. Die eindronde is de laatste Eilandraad, waarbij de deelnemers die sinds de Samensmelting zijn afgevallen, mogen stemmen op de finalist van hun keuze.

Een vast onderdeel in die finaleserie van proeven is een proef met een evenwichtsbalk bestaande uit enkele balken, gedragen door palen in zee, die stuk voor stuk (elke 15 minuten) worden verwijderd. Degene die als laatste overblijft, wint die inmiddels legendarische proef.  Er zijn vele proeven die de deelnemers moeten testen op hun tactisch inzicht, uithoudingsvermogen en teamspirit, ook zijn er steeds nieuwe ontwikkelingen die de leiding invoert om het spel te veranderen om deelnemers mee te verrassen.

Your comment