20 mei 2017 Kubb

Deze week hebben we het eerste uur weer geoefend met knopen maken. Omdat dit de derde keer was dat we hebben geoefend, hebben de eerste scouts hun knopen al op hun knopenborden geplakt!
 
Na het knopen zijn we een zwitsers spel gaan spelen, genaamd Kubb. De troep werd in twee ploegen verdeeld en verspreiden zich over het speelveld. Aan de weerszijden stonden houten paaltjes, genaamd kubbs, verspreid. In het midden van het speelveld lag een iets grotere kubb. Dit was de koning.
 
Het eerste team kreeg een aantal batonnen, die ze zo dicht mogelijk bij de koning moesten gooien, zonder de koning aan te raken. De andere team deed daarna hetzelfde. De team die het dichtsbij de koning kon gooien mocht beginnen. Dit team moest dan onderhands de kubbs van de tegenstander omgooien. Als de batons op waren, moest het andere team de omver gegooide kubbs in het speelveld van de tegenstanders gooien. Daarna mocht het volgende team “aanvallen”.
 
Maar, ze moeten eerst de kubbs die ze net in het veld hadden gegooid omver gooien voordat ze de kubbs omver konden gooien die vanaf het begin van het spel al in het veld lagen. Lukt het hun niet om de net ingeworpen kubbs om te gooien, dan mag het andere team tijdens de volgende aanval doorlopen naar de verste kubb. Het doel van het spel is om uiteindelijk alle kubbs van de tegenstander om te gooien en om dan de koning om te gooien.

Your comment